Jaguar Mk V


Properties

Brand
Jaguar
Model
Mk V
Bodywork
Cabriolet

Mileage
6078 miles
Reference no.
0000994
Color
Creme-Maroon
Interior color
Cognac Brown
Driver's side
Left
Engine size
3500 cc

Transmission
Manual
Fuel
Gasoline


Specific

Deze Mark V DHC van 27 Maart 1950 is oorspronkelijk geleverd in de VS. In 1988 is de auto naar België geëxporteerd. Deze elegant uitgevoerde auto is in de jaren ’90 volledig cosmetisch gerestaureerd waarna de auto in 2014 bij Classic Park terecht kwam. De volgende eigenaar heeft de auto technisch compleet onder handen laten nemen door LMB Racing met onder andere een complete motor- en remrevisie ter waarde van ruim € 28.000. Hierdoor is de auto zowel cosmetisch als technisch in uitmuntende staat. Van de 1.000 geproduceerde MK V DHC’s is nog ongeveer 30% over, waarvan deze met zijn 3.5L 6-cilinder motor tot de absolute topexemplaren behoort.


General

De Jaguar MK V was de eerste nieuwe na-oorlogse Jaguar. De Mk V sloot qua model en techniek meer aan bij de nieuwe naoorlogse ontwikkelingen en moderniteit. Er werd in dit nieuwe model veel meer naar stroomlijn en rijcomfort gestreefd. Hiermee zette de MK V welbeschouwd een nieuwe standaard voor Jaguar.
Qua belijning sloot de Mk V aan bij de vooroorlogse modellen, maar het zou het laatste Jaguar-model worden met treeplanken. Grote veranderingen hadden plaatsgevonden in het raamoppervlak en in het plaatwerk, maar ook aan de voorkant. Daar waren namelijk de koplampen in zijn geheel in de carrosserie verwerkt en de louvres in de motorkap waren verdwenen. De scharnieren van de deuren staken niet meer uit en het voor- en achterportier scharnierde nu aan dezelfde deurstijl, waarbij de scharnieren netjes waren weggewerkt. Over het geheel was de wagen veel ‘gladder’ afgewerkt, wat de stroomlijn duidelijk ten goede kwam.
Ook het chassis had belangrijke wijzingen ondergaan. Zo was het de eerste Jaguar met vóór een onafhankelijke wielophanging met torsiestaafvering en een stabilisatiestang. Het gehele chassis was sterk verstevigd om torsie tegen te gaan. Verder waren er volledig nieuwe remmen gemonteerd in de vorm van hydraulische Girlings rondom. Een andere belangrijke verandering waren de 5 inch brede velgen, die nu van geperst staal waren, en de speciale super-comfort Dunlop banden (6.70 x 16 inch) die een bijzonder aangenaam rijgedrag gaven.
De auto is uitgerust met prachtige lederen bekleding en een zeer fraai uitgevoerd walnotenfineer dashboard. Het totale instrumentenpaneel is centraal gehouden en de cijfers en letters op de instrumenten hebben een speciale uitvoering.
De DHC-uitvoering van de Mk V is een tweedeurs uitvoering, met grote, ver openzwaaiende portieren om de instap naar achteren te vergemakkelijken. Het profiel van de DHC is nog ‘sleekier’ dan dat van de saloon. De kap kan in twee standen worden opengezet; helemaal open en in een zogenaamde ‘de ville’-stand waarbij hij halfopen is.
Share this page

Share this page

Mail this page as link:
Or copy

The Jaguar Mk V

Technically very good - Complete engine and brake overhaul - Perfectly documented


€ 144.900

Renald van Dijke

Your Classic Park contact
+31 (0)411 60 50 00

Experience it yourself

Do you want to have a close look at this Jaguar Mk V yourself? Please make an appointment by entering your data in the contact form below. We will contact you as soon as possible.

Send